Kā izbēgt no karstuma: 5 aukstās zupas, kas lieliski remdē gan slāpes, gan izsalkumu!

Vasaras karstumā gribas ēst pēc iespējas vieglāku ēdienu, kas arī remdēs izsalkumu. Viens no šiem ēdieniem ir aukstā zupa.

Esmu jums sagatavojusi 5 vienkāršas auksto zupu receptes, kas sastāv no vieglām sastāvdaļām.

Tiās lieliski remdē izsalkumu un atstāj viegluma sajūtu. Ir vērts iemācīties gatavot šīs zupas, kaut vai tāpēc, ka pat karstumā ēdienam vajadzētu sagādāt prieku jums un jūsu mīļajiem!

1. TARATORS

 

SASTĀVDAĻAS

4 svaigi gurķi

1 ēd.k. rūgušpiena (vai kefīrs)

Puse glāzes ūdens

1 ķiploka daiviņa

1 saišķis diļļu

Augu eļļa (pēc garšas)

50 g valriekstu

Puse ēdamkarotes etiķa

Sāls (pēc garšas)

SAGATAVOŠANA

1.Gurķus nomizo un sagriež mazos kubiņos. Pievienojiet tiem sasmalcinātus ķiplokus.

2.Gurķus ar ķiploku pārlej ar rūgušpienu vai kefīru, apmaisa un pievieno etiķi. Pēc tam šo maisījumu atšķaida ar aukstu vārītu ūdeni.

3.Pēc tam pievienojiet sasmalcinātus riekstus. Papildieniet zupu ar sasmalcinātām dillēm un augu eļļu.

2. VASARAS KABAČU ZUPA

 

SASTĀVDAĻAS

3 ēd.k. olīvju eļļas

1 sīpols

4 tomāti

6 piparmētru zariņi

500-600 g kabaču

1 ēd.k. cietes

2 zariņi svaiga bazilika

Citronu sula

SAGATAVOŠANA

1.Sīpolus, tomātus un kabačus sagriež mazos gabaliņos.

2.Pannā ielej 2 ēd.k. olīveļļas un apcep sīpolu, līdz tas kļūst mīksts. Pievieno tomātus un maisot sautē 2 minūtes. Tad pievieno litru ūdens un maisījumu uzvāra. Pievienojiet 4 piparmētru zariņus un kabačus.

Lasi vēl: Neticami garda kabaču zupa, ar šo recepti padalījās mana vecmāmiņa

3.Zupu pārklāj ar vāku un vāra uz lēnas uguns 15 minūtes.

4.Pēc tam no zupas izņem piparmētru, pāris ēdamkarotēs auksta ūdens izšķīdina cieti un pievieno zupai. Vāra zupu, līdz tā sabiezē, nepārtraukti maisot.

5.Pievieno sāli un piparus un ļauj atdzist. Liek ledusskapī uz 2 stundām un pasniedz, pievienojot nedaudz citrona sulas un karoti olīveļļas, zupu vari izrotāt ar piparmētrām un baziliku.

Lasiet pārējās 3 receptes nākošajā lapā…

Leave a Comment